Ce facem noi ?

MISIUNEA cabinetului este de a oferi servicii medicale de calitate, intr-un mediu relaxant, acordandu-se pacientilor intreaga atentie si timpul necesar fiecarei manopere, principalul deziderat fiind CALITATEA si nu cantitatea manoperelor.

In acelasi timp se urmareste stabilirea unei relatii bazate pe respect personal si profesional intre medic si pacient.

Toate materialele folosite sunt atent selectionate si evaluate in functie de situatia clinica, instrumentarul se sterilizeaza la autoclav clasa B, conform cu cerintele si standardele actuale.

Se pune accent pe:

- educarea si informarea pacientilor despre toate aspectele privind sanatatea orala, pentru rezultate terapeutice optime;

- asigurarea unui diagnostic complet inclusiv odontal, parodontal, estetic, implantar si ocluzal;

- crearea planurilor de tratament ce explica optiunile ideale si de ce acestea sunt diferite si/sau mai bune decat alte optiuni;

- se lucreaza sub anestezie pentru manoperele ce necesita acest lucru (fie ca este vorba despre tratamentul cariilor, tratament endodontic, slefuirea dintilor, extractii, etc.)

  • Estetica dentara

    Estetica dentara reprezinta orice tratament care are ca rezultat cosmetizarea arcadelor dentare si obtinerea unui zambet cat mai placut si atragator.Practic, estetica dentara nu este o ramura aparte a stomatologiei, ci, sub acest nume, inglobeaza tehnici si proceduri din mai multe ramuri ale stomatologiei care au toate scopul de a imbunatati aspectul arcadelor dentare.

  • Albirea dintilor

    Albirea dintilor (denumita uneori si "albire dentara") este o procedura stomatologica obisnuita utilizata pentru albirea dintilor. Unele persoane isi albesc dintii pentru a estompa petele, in timp ce altii vor doar o nuanta mai deschisa.

  • Endodontie

    Endodontie (numele provine de la grecescul endo-care inseamna inauntru si cuvantul odont- care inseamna dinte) este specialitatea stomatologica care se ocupa cu studiul si tratarea pulpei dentare. Endodontii aplica o paleta larga de proceduri incluzand si terapia endodontica ( cunoscuta ca tratament pe canal si obturatie de canal), retratament endodontic, chirurgie, tratarea traumelor dentare.Tratamentul de canal este una dintre cele mai frecvente proceduri . Daca pulpa dentara( care contine nervi, arteriole, venule, tesut limfatic si tesut fibros) devine bolnava sau afectata, tratamentul endodontic este cel recomandat pentru a salva dintele.

  • Ortodontie

    Ortodontia este o specializare a medicinei dentare care se ocupa de corectarea anomaliilor dentomaxilare. Aparatele ortodontice sunt mijloacele prin care se realizeaza acest lucru. Pe langa aspectul inestetic, dintii strambi sunt mai greu de ingrijit, pot fi pierduti mai devreme datorita carierii si parodontopatiei, si obliga muschii masticatori la un efort suplimentar, ce poate duce la dureri de cap, disfunctia ATM si dureri la nivelul gatului, umarului si spatelui. Avantajele tratamentului ortodontic includ o mai buna sanatate orala, un aspect mai placut si o durabilitate mai mare a dintilor.

  • Protetica

    Protetica reprezintă o specialitate ce tratează metodele de restaurare morfo-funcțională și estetică a aparatului dento-maxilar cu ajutorul unor proteze biocompatibile.După tipul structurilor restaurate, se pot distinge două subdomenii: protetica dentară (Poate fi fixă sau mobilă. Scopul acesteia este de a restabili integritatea dentară, care poate fi alterată de leziuni sau degradări fiziologice. Protezele dentare sunt în general piese rigide, realizate în afara cavității bucale, cu ajutorul laboratorului de tehnică dentară.)și protetica maxilo-facială.

  • Implantologie

    Implantul este un component chirurgical care se interpune intre os si gura, pentru a suporta o coroana fixa, punte fixa sau chiar si o proteza. Fundamentul implantului dentar modern este procesul biologic numit osteointegrare, in care materialul din care este efectuat implatul, cum ar fi titanul, formeaza o masa compacta cu osul in care este asezat. Etapele sunt urmatoarele: implantul este fixat in os, dupa care este nevoie de un timp pentru a se osteointegra iar apoi este atasat dintele, puntea sau proteza.

    Succesul sau esecul implanturilor depinde de starea de sanatate a persoanei careia i se aplica procedura.Planificarea pozitiei si a numarului de implanturi este secretul, deoarece fortele biomecanice create in timpul masticatiei pot fi semnificative.

    Lucrarea finala poate fi fie fixa, in care o persoana nu poate inlatura dintii asezati peste implant, fie mobila, in care proteza asezata peste implant poate fi inlaturata.

  • Pedodontie

    Intalnirea cu medicul dentist face parte din etapele importante pe care copilul le are de parcurs la inceput de drum si care isi pun amprenta in cresterea si dezvoltarea sa ca viitor adult. Din acest motiv, este necesar ca primul contact cu medicul dentist sa aiba loc la o varsta cat mai frageda, iar familializarea cu cabinetul stomatologic sa se realizeze treptat, inainte sa apara dureri sau necesitatea unor manopere stomatologice laborioase. Copiii prezinta necesitati si probleme dentare diferite comparativ cu cele ale adultilor, fiind nevoie sa fie tratati de medici specializati in stomatologia pediatrica, intr-o ambianta calda, care-i vor face sa se simta in largul lor. Atentia noastra este indreptata in special catre preventia leziunilor carioase prin igiena alimentatiei, instructaj de periaj, fluorizari si sigilari, profilaxia anomaliilor dento-maxilare prin depistarea si deconditionarea obiceiurilor vicioase, dar si tratament de calitate al afectiunilor existente intr-o atmosfera placuta si prietenoasa, confortabila pentru micutul pacient, in care va dori sa revina.